Liga Absoluta Femenina: Clasificación final

2º Vasca Femenina / 2º Nacional B

Crónicas y Resultados

Volver al resumen

16/02/2022

VIALKI UDAPA JATORKIDE - Jornada 10 // DURA DERROTA DE LAS CHICAS DEL VIALKI UDAPA JATORKIDE // VIALKI UDAPA JATORKIDE-K PORRO LATZA IZAN DU

El pasado sábado, 22 de enero de 2022 a las 17:30 horas el VIALKI UDAPA JATORKIDE disputó la décima jornada de 2a Nacional Femenina de voleibol. El encuentro se disputó en el polideportivo municipal de Lekeitio donde se duelaron el Lekeitioko Marierrota y el VIALKI UDAPA JATORKIDE. El encuentro finalizó a favor de las locales 3-1 ( 25-1 / 25-23 / 11-25 / 25-18 ).

El comienzo del partido no fue nada acertado por parte de las Gasteiztarras. Los repetidos errores tanto en recepción como en la defensa y los malos contraataques dieron grandes facilidades a las locales, que no desaprovecharon la oportunidad y cerraron el set 25-11.

Tras el mal comienzo, las chicas del VIALKI UDAPA JATORKIDE trataron de darle la vuelta a la situación en el segundo set, pero no fue nada fácil. Las Gasteiztarras no eran capaces de puntuar y eso se veía reflejado en el marcador. Aun así, las chicas no se dieron por vencidas y tras una buena racha de saques lograron empatar el set. Tras unos buenos puntos, las locales lograron cerrar el set 25-23.

En el tercer set, las chicas del VIALKI UDAPA JATORKIDE salieron con muchas ganas al campo y eso se vio reflejado en el juego. La estabilización tanto de la defensa como de la recepción y la mejoría en los contraataques hicieron que las Gasteiztarras lograran coger una gran ventaja en el marcador que les permitió cerrar el set 11-25.

En el cuarto y último set, las chicas comenzaron muy bien, logrando una buena ventaja en el marcador. Pese a ello, las chicas de Lekeitio lograron empatar el set, y tras una mala racaha de recepción de las Gasteiztarras, las locales lograron cerrar el set 25-18.

Por parte del VIALKI UDAPA JATORKIDE participaron: Aldea, Alonso, Cote, Díaz, Fernández, Romero, Unanue y Zulueta (Líbero). Entrenadora: Aldea.

-----------------------------------------------------

Joan den larunbatean, 2022ko urtarrilaren 22an, 17:30etan, VIALKI UDAPA JATORKIDEk Emakumezkoen Espainiako 2. mailako boleiboleko hamargarren jardunaldia jokatu zuen. Partida Lekeitioko kiroldegian jokatu zen eta bertan Lekeitioko Marierrota-k VIALKI UDAPA JATORKIDE taldearen kontra jokatu zuen. Partidaren emaitza tokiko taldearen aldekoa izan zen 3-1 ( 25-1 / 25-23 / 11-25 / 25-18).

Partida hasiera ez zen batere ona izan. Gasteiztarrek harreran zein defentsan egindako akatsek eta kontraeraso txarrek erraztasun handia eman zien etxekoei, eta horri esker seta 25-11 irabazi zuten.

Hasiera kaxkar horren ostean, VIALKI UDAPA JATORKIDE-ko neskak egoerari buelta ematen saiatu ziren, baina ez zen batere erraza izan. Neskek sailtasun handiak zituzten puntuak egiteko unean eta horrek abantaila handia eman zien etxekoei. Hala ere, Gasteiztarrek ez zuten amore eman, eta sake on batzuen ostean, seta berdintzea lortu zuten. Ahalegin handia egin arren, neskak ez ziren seta irabazteko gai izan eta 25-23 galdu zuten.

Hirugarren setean, VIALKI UDAPA JATORKIDE-ko neskak gogotsu atera ziren zelaira, eta horrek islada izan zuen jokuan. Harrera eta defentsa hobetzeak eta kontraerasoen hobekuntzak markagailuan alde handia hartzea ahalbidetu zien, eta seta 11-25 ixtea lortu zuten.

Laugarren eta azkenengo setean, neskak oso ondo hasi ziren, markagailuan alde handia lortuz, Hala ere, hori ez zen nahikoa izan, eta harreran txar batzuen ondorioz, Lekeitioko neskak setari buelta emateko gai izan ziren eta 25-23 irabazte lortu zuten.

VIALKI UDAPA JATORKIDE taldearen partetik: Aldea-k, Alonso-k, Cote-k, Díaz-ek, Fernández-ek, Romero-k, Unanue-k eta Zulueta-k (Líbero) jokatu zuten. Entrenatzailea: Aldea.