Liga Absoluta Femenina: Clasificación final

2º Vasca Femenina / 2º Nacional B

Crónicas y Resultados

Volver al resumen

02/03/2022

VIALKI UDAPA JATORKIDE - Jornada 15 // EL VIALKI UDAPA JATORKIDE LOGRA UNA IMPORTANTE VICTORIA EN CASA // VIALKI UDAPA JATORKIDE-K GARAIPEN GARRANTZITSUA LORTU DU ETXEAN

El pasado sábado, 26 de febrero de 2022 a las 19:00 horas el VIALKI UDAPA JATORKIDE disputó la quinceava jornada de 2a Nacional Femenina de voleibol. El encuentro se disputó en el polideportivo Aranalde donde se enfrentaron el VIALKI UDAPA JATORKIDE y el Bodegas Corral. El encuentro finalizó a favor de las locales 3-1 ( 20-25 / 25-21 / 25-19/ 25-15).

Las chicas del VIALKI UDAPA JATORKIDE lograron una nueva victoria de gran
importancia en casa. Las locales comenzaron muy bien el partido, pero a medida que el primer set avanzaba, las gasteiztarras comenzaron a tener dificultades tanto en la defensa como en la recepción, lo cual causó que las visitantes pudieran coger una buena ventaja en el marcador y cerraron el set por 20-25.

A pesar de ello, en el segundo set las chicas del VIALKI UDAPA JATORKIDE salieron con las ideas claras al campo, pero los repetidos errores tanto en defensa como en recepción complicaron el comienzo del set, el cual comenzó con un parcial de 0-7 a favor de las visitantes. Poco a poco, las locales fueron recuperando las buenas sensaciones en el campo y tras una buena racha de saques y la mejoría tanto de la defensa como de la recepción les permitieron remontar el set, el cual ganaron por 25-21.

Los siguientes dos sets siguieron la misma tónica del segundo. Las locales lograron estabilizar la defensa y la recepción y eso ayudo a que pudieran construir con mas facilidad. Por ello, las chicas del VIALKI UDAPA JATORKIDE fueron capaces de hacer bastante daño a la hora de contraatacar y lograron ganar ambos sets, el tercero 25-19 y el cuarto 25-15.

De esta manera, las chicas del VIALKI UDAPA JATORKIDE logran seguir invictas en casa, lo cual les permite seguir luchando por los puestos más altos de la clasificación.

Por parte del VIALKI UDAPA JATORKIDE participaron: Aldea, Astarloa, Díaz, Fernández, Gomez (Líbero) Iruzubieta, Romero, Querejazu, Torrado, Unanue y Zulueta (Líbero). Entrenadora: Aldea.

--------------------------------------------------------------

Joan den larunbatean, 2022ko otsailaren 12an, arratsaldeko 19:00etan, VIALKI UDAPA JATORKIDE-k Emakumezkoen Espainiako 2. mailako boleiboleko hamabostgarren jardunaldia jokatu zuen. Partida Aranalde kiroldegian jokatu zen eta bertan VIALKI UDAPA JATORKIDEk Bodegas Corral taldearen kontra jokatu zuen. Partidaren emaitza etxeko taldearen aldekoa izan zen 3–1 ( 20-25 / 25-21 / 25-19/ 25-15).

VIALKI UDAPA JATORKIDE-ko neskek garrantzi handiko beste garaipen bat lortu zuten etxean. Etxekoek oso ondo hasi zuten partida, baina lehen setak aurrera egin ahala, gasteiztarrak zailtasunak izaten hasi ziren defentsan eta harreran, eta horrek kanpotarrei markagailuan abantaila handia hartzea ahalbidetu zien eta 20-25 itxi zuten seta.

Hala eta guztiz ere, bigarren setean VIALKI UDAPA JATORKIDE-ko neskak ideiak argi zituztela atera ziren zelaira, baina behin eta berriz defentsan eta harreran egindako akatsek setaren hasiera zaildu zuten, bisitarien aldeko 0-7ko partzialarekin hasiz. Pixkanaka, etxekoek sentsazio onak berreskuratu zituzten zelaian, eta sake bolada on baten ondoren, defentsaren zein harreraren hobekuntzak seta iraultzea ahalbidetu zien 25-21 irabaziz.

Hurrengo bi setek bigarrenaren antzekoak izan ziren. Etxekoek defentsa eta harrera egonkortzea lortu zuten eta horrek kontraerasoak hobeto eraikitzea ahalbidetu zien. Hori dela eta, VIALKI UDAPA JATORKIDE-ko neskak aurkako taldeari min handia egiteko gai izan ziren eta bi setak irabaztea lortu zuten, 25-19 eta 25-15 hurrenez hurren.

Garaipen honi esker, VIALKI UDAPA JATORKIDE-ko neskek etxean garaituak izan gabe jarraitzea lortu dute, eta, bide batez, sailkapeneko goiko postuen bila borrokan jarraitzeko aukera ere izaten jarraitzen dute.

VIALKI UDAPA JATORKIDE taldearen partetik: Aldea-k, Astarloa-k, Díaz-ek,
Fernández-ek, Gomez-ek (Líbero), Iruzubieta-k, Romero-k, Querejazu-k, Torrado-k Unanue-k eta Zulueta-k (Líbero) jokatu zuten. Entrenatzailea: Aldea.